06 de febrer 2013

Els voluntaris de Súria donaran suport a la gent gran sense recursos

 L'Associació de Voluntaris ha posat en marxa una nova línia de treball per cobrir aquesta necessitat L'Associació de Voluntaris de Súria ha posat en marxa una nova línia de treball per donar suport a les persones grans que es trobin en situació de dependència o de precarietat econòmica. El nou projecte comptarà amb el suport de persones voluntàries que hi participaran de forma puntual per tal de cobrir les mancances detectades.

La iniciativa es proposa acompanyar aquestes persones grans en la realització de tràmits burocràtics, visites mèdiques o petites tasques per a la millora de la seva qualitat de vida, sense substituir en cap cas l'actuació de l'equip professional de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.

El projecte va ser presentat a diferents persones voluntàries en una reunió celebrada recentment al saló de sessions de la Casa de Vila, amb la participació de la regidora de Benestar Social, Carme Besa.

La primera fase d'aquesta nova línia de treball serà una prova pilot que s'iniciarà en les properes setmanes. Els participants també rebran una formació específica en sessions que tindran la col·laboració de Creu Roja de Manresa.

El desenvolupament del projecte comptarà amb l'acompanyament permanent de l'àrea de Benestar Social, que farà una selecció prèvia dels casos en funció dels criteris de dependència i un seguiment posterior en suport dels voluntaris.

Aquesta nova línia de treball de l'Associació de Voluntaris s'afegeix a Aliments Súria i a Infant Súria, dues iniciatives que ja funcionen des de fa prop d'un any i que han aconseguit la implicació de nombroses persones i entitats de la vila.

L'Associació de Voluntaris de Súria va néixer l'octubre de 2011 amb l'objectiu de donar una resposta cívica a les necessitats socials provocades per la crisi econòmica

Arxiu del blog