07 de febrer 2013

L'Ajuntament aprova el pla urbanístic d'accés a la rampa de la mina de Cabanasses


 
 

L'alcalde de Súria, Josep M. Canudas, ahir
© Mabel Nieto




Redacció.-
El ple de l’Ajuntament de Súria va aprovar provisionalment ahir per unanimitat dels 12 regidors presents –només hi va faltar Joan Castellà, regidor de Via Pública i Seguretat Ciutadana– el pla especial urbanístic d’accés a la rampa de la mina de Cabanasses. Una vegada es compti amb el vistiplau de l’administració catalana es podran reempendre els treballs de construcció de la rampa de la mina d’Iberpotash, que romanen aturats des del passat 17 de gener.

En el dictamen d’aprovació provisional del pla especial, també s’hi fa constar la desestimació de l’única al·legació presentada durant el termini d’exposició pública, que es va perllongar durant un total de 45 dies.

El consistori traslladarà ara l’expedient a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central per a la seva aprovació definitiva. Aquest pla hauria d’haver-se presentat en el ple municipal de gener, però el consistori surienc «no disposava de tota la documentació necessària per poder realitzar aquest tràmit».

L’alcalde de Súria, Josep M. Canudas, ha valorat molt positivament el fet que el pla fos aprovat per unanimitat dels regidors presents perquè així es recolzen les inversions que està fent l’empresa minera i «es garanteixen un llocs de treball i una riquesa, no només per a Súria sinó per a tota la comarca».

El portaveu del Grup Independent de Súria (GIIS), Santi Filló, va demanar que l’Ajuntament utilitzi tots els seus mitjans per a que es tornin a reempendre els treballs, que compleixi totes les resolucions de l’administració, al mateix temps que demanava el cessament del regidor Joan Castellà «que està directament afectat en aquest procediment». Joan Castellà és el propietari dels terrenys on es desenvolupaven els treballs de la rampa d’accés. L’alcalde de Súria, no va valorar la petició de cessament en considerar que «està fora de lloc».

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Antoni Julián, va recolzar el paper de l’Ajuntament respecte a les actuacions relacionades amb els treballs de la rampa d’accés a la mina de Cabanasses i va destacar el fet que, «de vegades, en la mateixa administració [en referència a la Generalitat] hi ha incongruències».

El compliment d’aquest pla especial urbanístic ha fet que l’empresa minera introduís una sèrie de noves actuacions i mesures correctores (urbanístiques i mediambientals) que li suposaran un increment d’aproximadament 240.000 euros en el pressupost final.

Arxiu del blog