24 de març 2011

El Grup Independent de Súria estrena candidat

L'enginyer de mines Santi Filló és el nou alcaldable per a les properes municipals







REDACCIÓ/SÚRIA Santi Filló, enginyer de mines que ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional a l'explotació de Súria amb càrrecs de direcció, serà el nou alcaldable del Grup Independent de Súria (GIS).


Filló relleva al capdavant de la llista Montse Llop, que va ser la candidata del 2007. Tanmateix, tant Llop com les altres dues regidores que aquesta formació té actualment a l'Ajuntament -Natàlia Flores i Mabel Nieto- acompanyaran el candidat en els llocs capdavanters, juntament amb Pere Requena (que, com Filló, és una nova incorporació).

Filló ha estat vinculat al teixit associatiu surienc a través de les AMPA i del consell escolar del col·legi Sagrat Cor de Jesús. A més, ha estat membre actiu de l'agrupació local de Convergència des dels seus inicis a Súria, i el mateix candidat ha destacat que ha renunciat a la militància política a CDC "per evitar especulacions".

El cap de llista d'aquesta formació independent ha posat en relleu que si és elegit alcalde renunciarà a cobrar cap sou "perquè els polítics hem d'estar al servei dels ciutadans, i no pas a l'inrevés". Els eixos programàtics es basen en "la capacitat de treball ja demostrada i en el servei a les persones".

El Grup Independent de Súria és una formació històrica, ja va concórrer a les primeres eleccions democràtiques i fins i tot va arribar a governar amb majories absolutes des del 1979 fins al 1987. Els anys 1995 i 1999 no va presentar llista, però va ressorgir el 2003.

Arxiu del blog