14 de març 2011

Súria convoca una jornada de reflexió sobre les caramelles


Serà el proper dissabte 19 de març
L'Ajuntament de Súria i la comissió de Caramelles han convocat una jornada de reflexió sobre el present i el futur de les Caramelles. L'acte és obert a la participació de totes les persones interessades en aquesta festa patrimonial, tant si en són participants actius com coneixedors. La sessió tindrà lloc el dissabte, 19 de març, a partir de les 10.00 h. Les inscripcions, de caràcter gratuït, s'hauran de presentar abans del 16 de març.


L'objectiu de la jornada ‘Les Caramelles de Súria cap al futur' és recollir idees per tal que la festa mantingui el seu poder de convocatòria, el seu caràcter de punt de trobada intergeneracional i la seva projecció exterior, adaptant-la a un entorn canviant per a totes les tradicions populars.

La jornada tindrà lloc al Casal de Joves, d'acord amb el següent programa:

  • 9.45 h. Recepció de participants.
  • 10.00 h. Benvinguda de la regidora de Cultura, Encarna Mata.
  • 10.10 h. Exposició de l'especialista en cultura popular, Jan Grau, del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana. Debat participatiu obert, conduït per la periodista surienca Núria Balaguer.
  • 13.30 h. Conclusions i cloenda.

Les Caramelles són l'element patrimonial més antic i conegut de Súria, amb una participació habitual d'unes sis-centes persones de totes les edats. Aquestes xifres de participació converteixen les Caramelles surienques en les més grans de Catalunya.

L'únic requeriment per participar-hi és el compromís d'assistència a tota la jornada. Les inscripcions es poden presentar personalment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (planta baixa de la Casa de la Vila), o enviar les següents dades en un missatge de correu electrònic a l'adreça suria@suria.cat:

  • Noms i cognoms.
  • Adreça electrònica.
  • Telèfon.
  • Adreça postal.
  • Colla caramellaire en la qual es participa habitualment, si és el cas.

Segurament molts poden pensar que és una pèrdua de temps parlar de les caramelles, però sempre és necessari revisar i veure la nostra festa des de totes les vessants. Parlar-ne sempre és bo, i cal tenir un sentir crític per millorar.

Des de el nostre bloc, animem a tothom que vingui a parlar i a dir la seva de les caramelles de Súria!!!

Arxiu del blog