04 de març 2011

Exposició VOLARE: Setmana preinaugural


Data inici acte: 05/03/2011Data final acte: 10/03/2011Lloc on es realitza:

Cal Balaguer del PorxoPintures i escultures de Mabel Nieto.Entre els dies 5 i 10 de març, setmana preinaugural de l’exposició, en què els espectadors podran assistir al procés creatiu del seu muntatge.

  • Data d’inauguració de l’exposició: divendres, 11 de març a les 19.00 h.
  • Dies d’obertura de l’exposició: Del 5 de març al 10 d’abril.

La mostra forma part del programa commemoratiu del Dia Internacional de la Dona, organitzat a Súria per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Escola d’Adults, Casal de la Dona, Institut Català de les Dones i Diputació de Barcelona.


La nostra companya Mabel Nieto, ens convida a volar en la seva exposició on les ales dels seus ocells màgics han viatjat on neix l’arc de Sant Martí, i han quedat coberts dels colors de la llum. Un viatge vital ple d’energies positives impregnades de capes transparents de papers.


"Els materials utilitzats són materials i o objectes que han deixat de tenir un us, objectes oblidats, objectes transformats que prenen una nova vida, cartrons dipositats en contenidors, rescatats i transformats per una nova funció.

Mirant els residus de la nostra societat amb uns ulls diferents, descobrint la infinitat de possibilitats que amaguen oblidats en el seu anonimat.

L’encant dels objectes oblidats embolcallats de color, noses que suposen una deixalla, elements de rebuig que prenen una nova categoria, tot depèn de la mirada que l’individuo. Elements imprescindibles que deixen de ser funcionals, el producte d’un consumisme desbordant d’una societat enfollida per la premissa d’un sol us, han perdut la seva dignitat esperant que algú valori els seus elements.

En una època d’exaltació del consum on tot ha de ser nou, on tot ha de ser útil, ens envoltem d’objectes inútils que fan que la nostra vida sigui dependent d’artilugis que facilitaran i solucionaran totes les nostres tasques, inclús aquelles per les que no estem preparats i mai haguéssim desitjat dur a terme.

Transformació, reutilització, donar un nou sentit, una nova funció a tots aquells elements que rebutgem i oblidem."

Cartó.

Fil ferro.

Paper crespo de tots els colors.

Acetat de polivinil.


Arxiu del blog