08 de març 2011

Súria també celebra el seu Carnestoltes

La rua del Carnestoltes anima el centre de Súria amb la participació de set comparses

Set comparses van prendre part al Carnestoltes de Súria. Foto: Albert Castellano

La rua del Carnestoltes va omplir d'animació els principals carrers del centre urbà de Súria, dissabte passat, amb uns 340 participants agrupats en set comparses, a més d'un nombre indeterminat de persones disfressades que van formar part de la festa de forma individual. La qualitat de les disfresses ha mantingut la línia ascendent de les darreres edicions.

Els barris de Sant Jaume i Santa Maria van organitzar les comparses més nombroses. Les disfreses d'aquests dos grups estaven dedicades, respectivament, als personatges del conte "Alícia al país de les meravelles" i dels dibuixos animats "Els Picapedra". Altres barris presents a les comparses d'enguany van ser els Joncarets i el Poble Vell.

La rua va sortir del barri de Sant Jaume poc després de les 17.00 h. i va fer el següent recorregut durant prop de dues hores: carrers d'Àngel Guimerà, Salvador Vancell, Ignasi Abadal, Pius Macià i González Solesio, carretera de Balsareny, carrer d'Ernest Solvay i Avinguda de l'Ajuntament, per tornar de nou a la travessia principal de la vila.

El final de la rua va tenir lloc al davant de la nau de Ca l'Agut, que també va acollir la celebració del tradicional sopar i ball del Carnestoltes. Posteriorment va tenir lloc un corretasques i final de festa amb música.

L'organització de la festa va anar a càrrec de la comissió del Carnestoltes, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Súria, l'associació de veïns Mare de Déu d'Agost i els Grallers i Geganters del Poble Vell.

Arxiu del blog