06 de maig 2009

Participar, per millorar!

Ahir, vàrem assistir a la presentació de dos projectes que han de portar-se a terme dins l’àmbit de la llei de barris.


El taller, desprès de la presentació dels arquitectes redactors, es treballava amb grups i es podia aportar noves idees i millorar o descartar aspectes que els ciutadans consideraven importants dins els projectes.


Una vegada acabada la presentació l’Alcalde, va convidar a tots els Regidors, invitats prèviament via email, a desaparèixer d’escena, amb l’argument “que els polítics imposem les nostres idees, i que ara, calia que els ciutadans diguessin la seva.” I es va mostrar molest, per les preguntes fetes pel regidor de CIU i del GPS.


La situació, fora de to, i contradictòria: invitats a assistir- hi i invitats a marxar... Va deixar patent, que el taller va estar organitzat sense objectius clars, i que no es poden repetir aquestes “escenes”.


El primer el projecte d’urbanització de la carretera de Sant Salvador, va semblar no tenir massa acollida pels veïns, on s’aposta per la descoberta d’un tram de riera, que serveix per delimitar l’espai del vial i l’espai de lleure, oblidant-se de l’aparcament dels vehicles.


El segon projecte del carrer de Sant Sebastià, dividit en dues fases, també tenia les seves parts de llums i ombres.


Un altre aspecte, que als veïns no va agradar, va ser algun comentari que va sortir dient: “que això quedarà molt bé quan es faci la Fira Medieval...” Es fan els projectes pels veïns que hi viuen tot l’any, en tot cas la Fira, que s’adapti a les necessitats del veïns, no a l’inrevés!


Ara, caldrà veure les conclusions recollides i esperem que també els regidors, que també som ciutadans, puguem opinar sobre els projectes.


Esperem que s’escolti de veritat al ciutadà, i que no es tingui por, de descartar i saber començar de zero -si així es demana- els projectes proposats. Perquè tal com es va explicar eren propostes, que calia enriquir entre tots.


De totes maneres, nosaltres valorem positivament el taller –on van assistir molts veïns- encara que hi va haver errors de plantejament, esperem que entre tots aprenguem a treballar junts, debatre i escoltar !

* Per visualitzar millor, cliqueu sobre la fotografia.

Arxiu del blog