06 de juny 2012

Presentaran el llibre sobre Pius Macià a Barcelona

El proper 19 de juny al Museu d'Història de Catalunya

El llibre "Pius Macià i Ribera, un home de bé, un gran surienc", de Francesc Macià i Gras, serà presentat a Barcelona el proper 19 de juny en un acte que tindrà lloc al Museu d'Història de Catalunya. La presentació del llibre ha estat organitzada pel Memorial Democràtic de la Generalitat i l'Ajuntament de Súria.

En l'acte participaran l'alcalde Josep Maria Canudas i el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, a més de l'historiador manresà Joaquim Aloy i d'un dels fills de l'autor, Francesc Macià i Guilà, en representació de la família. La presentació començarà a les 18.30 h. a la seu del Museu d'Història de Catalunya (plaça Pau Vila, 3, de Barcelona).

El llibre recull el testimoni de l'autor, un dels fills de Pius Macià, sobre la trajectòria vital i la tràgica mort del seu pare, primera víctima de la guerra civil a Súria. Pius Macià va ser un dels personatges més destacats de la vila en les primeres dècades del segle XX per la seva implicació en nombroses iniciatives cíviques i el seu reconeixement social.

Aquesta serà la tercera presentació del llibre, que ha estat editat per l'Ajuntament dins de la col·lecció ‘Temes de Súria'. Les dues anteriors presentacions van tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, el 27 de gener, i a Sabadell, el 16 de març.

Arxiu del blog