06 de juny 2012

Unes 40 persones a l'acte sobre TDAH i adolescència a Súria

 

Unes 40 persones van assistir a l'acte sobre TDAH i adolescència a Súria. Foto: AjSú

 Unes quaranta persones van assistir dijous, 31 de maig, a una xerrada sobre el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) i adolescència, organitzada per l'associació de mares i pares (AMPA) de l'institut Mig-Món i les àrees d'Educació, Joventut i Sanitat de l'Ajuntament. L'acte va tenir lloc a la biblioteca del centre educatiu surienc.

La xerrada va anar a càrrec de la psicòloga Lídia Costa. Segons la conferenciant, el TDAH té un caràcter crònic. Per tant, és necessari desenvolupar estratègies per reduir els focus de possible conflictivitat familiar, a més de motivar els fills o filles afectats perquè reforcin la seva autoestima i aprofitin les seves aptituds.

Una altra de les conclusions de la xerrada és que cal reforçar les relacions de confiança entre pares, mares i fills per tal que tots els membres de la família s'ajudin mútuament. L'objectiu principal de l'acte era oferir eines per facilitar les relacions de famílies, mestres i professors amb els nois i noies amb TDAH en una etapa complexa del seu creixement personal.

Amb aquesta activitat es clou el cicle de xerrades del nou Programa de Suport a les Famílies que han impulsat el punt d'informació juvenil i l'AMPA. La iniciativa ha permès que els pares i mares del centre rebin el suport de professionals en temes tan variats com el consum d'alcohol, la resolució dels conflictes a l'adolescència i la intervenció amb infants i joves amb TDAH.

Per al curs vinent ja hi ha previstes dues sessions més sobre l'autoestima i el tractament de les relacions sexuals i afectives

Arxiu del blog